Product Manager

De Product Manager (PM) is de autoriteit voor de inhoud van de Programma Backlog. Hij is verantwoordelijk voor de identificatie van de klant eisen/ requirements, prioritering van Features en ontwikkeling van Programma Visie en Product Roadmap. De Product Manager doorgrondt de business value en samenhang van de te ontwikkelen oplossingen. Dit stelt hem in staat om samen met de Product Owners (PO) de Program Backlog (met Features) op te stellen. De PO’s en de verschillende architecten analyseren en (ver)delen de aangeleverde en gedefinieerde Epics in Features.

De Product Manager bestuurt de Agile Release Train (samen met de Product Owners). 

Aan de hand van de Features beslist de Product Manager uiteindelijk welke, en de volgorde waarin, functionaliteit wordt gerealiseerd. De Product Manager is de eigenaar van de Product Roadmap. Hij dient als het centrale coördinatiepunt van de organisatie voor alle (business of software-) product gerelateerde ontwikkelingen. Dit betekent dat hij nauw samenwerkt met een breed scala van collega's binnen de Scaled Agile organisatie (onderdeel). Hij bezoekt ook partners en klanten om inhoudelijk echt te begrijpen wat er nodig is.

  • 5+ jaar werk relevante ervaring in a Product Manager positie, primair in a (business or software) omgeving met ‘fundamentele veranderingen’.
  • Nieuwe concept en productontwikkeling ervaring, bij voorkeur in een technische, door innovatie gedreven (consumenten) product en/ of dienst;
  • Ontwikkeling van product strategieën en marketing plannen;
  • Ervaring in opzetten en accepteren van business cases, financiële analyses, markt analyses en het vertalen naar een concreet plan in een Overheidsomgeving;
  • Comfortabel met ‘SAFe principes’ en draag Continu Verbeteren uit.
  • Ervaren in uitvoeren en opzetten van Roadmap Management,  Release Management, Programma Management en planning.

Heartbeat 2B 10-10-'18


Samen maken we de wereld een beetje beter en in ieder geval veel leuker en mooier!

Het Heartbeat 2B event vindt plaats in Breda op de unieke locatie in de voormalige St. Annakerk. Zoals men weet zijn kerken gebouwd op goede grond en is een kerk een centrale plaats waar mensen bij elkaar komen om samen te zijn. Een bijzondere locatie voor een bijzondere dag.

Heartbeat 2B 10-10-'18
Fostered by
NNagility